collecties

Mijn persoonlijk creatieve proces is de bron van deze kleinschalige collecties.  Ik daag mezelf hierbij uit om kwalitatieve, functionele voorwerpen te creëren die mensen een warm gevoel kunnen geven. Vaak kies ik voor een strakke vormgeving met een artistieke toets. Het hele proces van idee over voorontwerp tot eigenlijke productie vindt plaats in het eigen atelier. Elk object is tijdens dit proces meermaals met zorg door mij bewerkt.

Porselein

Bij het ontwerpen van dit design servies is het een bewuste keuze om te werken met deze zuivere kleisoort, aangezien die het best aanleunt bij de vormgeving van deze gebruiksvoorwerpen. Om deze gebruiksvoorwerpen te omschrijven komen volgende begrippen naar voor:

Puur – Karakter – Eenvoud – Oprecht.

porselein servies uit eigen collectie van Ontwerp Rik Verhaest

Juwelen

De grootste voldoening ligt hier bij de totale transformatie. Kleine hoeveelheden materiaal, hoofdzakelijk hout, die de stempel ‘afval’ hadden gekregen worden handmatig en met een lasercutter bewerkt. Verwonderlijk hoe deze kleine objecten plots worden gekoesterd.

houten ring uit eigen collectie van Ontwerp Rik Verhaest

verkooppunten

Atelier Rik Verhaest

Hoogstraat 7, Erondegem (Erpe-Mere)

Vanaf november stellen we elke eerste zondag van de maand ons atelier open voor bezoekers. Welkom van 10u tot 13u.

Waaistraat 4, Gent

Bloemenatelier met een aanbod van lokale keramisten.

Bij jou?

Binnenkort wordt het aantal verkooppunten uitgebreid. Neem gerust contact met me op indien je graag zelf mijn ontwerpen in je zaak te koop aanbiedt.