Over

rik verhaest giet mallen

Sinds jaar en dag heb ik een passie voor het ontwerpen, het transformeren van materialen tot een vorm of object. Het boeit me enorm om eigenhandig iets te creëren dat zowel functioneel is alsook een gevoel en karakter uitstraalt. Ik zie het als een uitdaging om creaties een persoonlijke toets, een ziel te geven.

‘Ambacht met hedendaagse technieken’, omdat beide manieren van werken zorgen voor een andere dynamiek en nieuwe mogelijkheden. Soms zijn ze elkaars tegenpolen, maar vaak vullen ze elkaar perfect aan. Moderne 3D technieken of lasercutten combineren met puur handwerk resulteert in nieuwe mogelijkheden, zowel op technisch als artistiek vlak.

In dit nieuwe avontuur neem ik bewust een aantal waarden mee uit mijn vorige job in de zorgsector. Respect, kwaliteit en een persoonlijke aanpak staan zeker centraal. Dit vertaalt zich in kleinschalige samenwerkingen en het ontwerpen voor en met anderen. Daarnaast ben ik geboeid door de zoektocht naar meer duurzame en circulaire processen. Met een open blik wordt zogenaamd afval terug een waardevolle grondstof. Want een duurzame aanpak komt ons allemaal ten goede.